Idrottsparken, Munksund
31 augusti 2024
14:00

Referat: Munksund/Skuthamn SK - Ohtana/Pajala FF

Munksund/Skuthamn vinner hemmamatchen mot Ohtana/Pajala med 4-0 (2-0). MSSK inleder vasst och i den 7.e minuten kommer ledningsmålet då Jens Jonsson vackert sätter bollen i Bosses högra kryss till hemmaledning 1-0, OPFF:s första läge komer en stund senare då Dennis Mäki kommer fri inne i straffområdet men skottet går utanför. Istället är det MSSK.s Viktor Jonsson som gör nästa mål när han tar sig från vänsterkanten in i straffområdet och prickar in bollen vid Bosses högra stolpe till 2-0. OP låter sig inte nedslås av baklängesmålen och har nästa läge då ett inspel från Melvin Rosén når Dennis som får bollen på knäet och mitt på målvakten. Vi går till paus med underläge 0-2 i en halvlek där vi ändå hållit upp spelet och också skapat ett par halvbra chanser.

Andra halvlek är kvarten gammal när MSSK.s Filip Flodin får ett perfekt nickläge och bollen sitter i nättaket till 3-0. Spelmässigt gör OP ändå en bra andra halvlek där man stundtals äger mer boll än motståndaren. Matchens sista mål kommer i den 73:e minuten då vi slarvar i eget straffområde och bjuder Munksund/Skuthamn på ett friläge som Bosse räddar men på returen fäller Bosse en spelare med straff som följd. Joakim Öhlund är säker från straffpunkten och spikar slutsiffrorna till 4-0. Sett över hela matchen speglar 4-0 inte matchen men ett effektivt MSSK vinner ändå rättvist även om det inte var en 4-0 match. OPFF höll upp spelet väl och borde ha kunnat spräcka nollan. I OPFF går plussen till Liam Alldén i backlinjen, Nisse Kenttä och John Kalla på mittfältet och Lenni Ravelin i kedjan. Piggt inhoppn av Oscar Sohlberg. I MSSK plussar vi för Olle Jonsson i backlinjen,samt offensivt för Arvid Lövgren och Jens Jonsson. Domaren Joel Bäckström gjorde en utmärkt match.

MSSK - OPFF: Hörnor 1-3, Avslut på mål; 7-3, Gula kort: 0-1, Röda kort: 1-0